Ez a rántotta tökéletes vegán helyettesítője. A recept két adagra szól, egy adag 240 kalóriát, 11 gramm zsírt, 16 szénhidrátot és 20 gramm fehérjét tartalmaz.Ügyeljünk arra, hogy a tofut ne főzzük túl, mert omlós lesz.
Az ilyen alacsony kalóriatartalmú, terményekkel teli lehetőségek teszik a vegán étrendet olyan nagyszerűvé a fogyás szempontjából!
Hozzávalók
- 450g kemény tofu
- 1 közepes paradicsom
- 1 közepes zöldpaprika
- 1/2 közepes vöröshagyma
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál köménypor
- 1/4 teáskanál chilipor
- 1 evőkanál víz
- Friss koriander és citromlé a díszítéshez (nem kötelező)
- Olívaolaj a serpenyőbe
Elkészítés
- A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk.
- Melegítsük fel a serpenyőt olívaolajjal, adjuk hozzá az 1. lépésből származó aprított elemeket, és 3 percig főzzük, hogy megpuhuljanak.
- Morzsoljuk össze a tofut, és adjuk a serpenyőbe, keverjük a zöldségekhez.
- Egy külön tálban keverje össze a fűszereket, és adjon hozzá 1 evőkanál vizet. Keverje össze az egészet, majd öntse a tofu rántáshoz, és keverje össze.
- Főzzük 5 percig, csepegtessük meg friss citrommal, és fogyasszuk.