Tofu rántotta

Ez a rántotta tökéletes vegán helyettesítője. A recept két adagra szól, egy adag 240 kalóriát, 11 gramm zsírt, 16 szénhidrátot és 20 gramm fehérjét tartalmaz.Ügyeljünk arra, hogy a tofut ne főzzük túl, mert omlós lesz.

Az ilyen alacsony kalóriatartalmú, terményekkel teli lehetőségek teszik a vegán étrendet olyan nagyszerűvé a fogyás szempontjából!

Hozzávalók

  • 450g kemény tofu
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 közepes zöldpaprika
  • 1/2 közepes vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál köménypor
  • 1/4 teáskanál chilipor
  • 1 evőkanál víz
  • Friss koriander és citromlé a díszítéshez (nem kötelező)
  • Olívaolaj a serpenyőbe

 Elkészítés

  • A hagymát, a paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk.
  • Melegítsük fel a serpenyőt olívaolajjal, adjuk hozzá az 1. lépésből származó aprított elemeket, és 3 percig főzzük, hogy megpuhuljanak.
  • Morzsoljuk össze a tofut, és adjuk a serpenyőbe, keverjük a zöldségekhez.
  • Egy külön tálban keverje össze a fűszereket, és adjon hozzá 1 evőkanál vizet. Keverje össze az egészet, majd öntse a tofu rántáshoz, és keverje össze.
  • Főzzük 5 percig, csepegtessük meg friss citrommal, és fogyasszuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük